Basecamp kongskilde naturcenter

Basecamp Kongskilde Naturcenter ligger ved Kongskilde Naturcenter. Her er der masser af muligheder for at tage på udflugt, både som skole og familie.

Oplev området med eventyret ‘Balladen om den forsvundne bog’ via appen Natureventyr, eller gå i vores udstilling, der har åben alle dage, hvor du kan se en gedde i øjnene i vores akvarium. Der er kilder, åer, søer og fortidsminder at gå på opdagelse i.
Vi tilbyder også skoleforløb, som der kan læses mere om HER.

Parkering:  Parkér på Skælskørvej 34. Gå op ad trappen for at komme under vejen til Skælskørvej 29, hvor Naturcentret ligger. På denne side er der handicapparkering.

Praktisk: Ved udstillingen på Kongskilde Naturcenter er der toiletter, pusleplads og vand. Frederikskilde strand, som har badepunktsflag, ligger kun en kort gåtur fra Naturcentret. 
Kort og mere info om området finder du HER.

Hvad kan I lave her?

Oplev Balladen om den forsvundne bog
– Skoleforløb (læs mere)
– Udstilling som er åbent året rundt

Balladen om den forsvundne bog

De to frække børn Gnist og Spurt bliver sendt på ud på en spændende rejse for at hjælpe den gamle kloge mand Frode. Han mangler siderne til en vigtig bog han har skrevet.

Hvem mon har stjålet de vigtige sider? Kan børnene løse opgaverne undervejs? Vil det lykkes at snige sig forbi den sure smed, der prøver at sætte Gnist og Spurt i arbejde? Tag med på tur og find ud af det. 

Kom med: Natureventyr er en gratis app, som gør naturen endnu mere eventyrlig for børnene. Med appen i hånden kan i gå på eventyret, som er skrevet unikt til børn og på børnevenlige ruter.
Hvert kapitel i eventyret tager udgangspunkt i de ting som børn kan se, høre og røre ved – og byder på spænding, udfordringer og leg undervejs.

Download appen ‘Natureventyr’ til Android eller iOS.

Start her: Skælskørvej 34, 4180 Sorø, hvor I finder rygsække, I kan tage med på eventyret. Rygsækkene er tilgængelige alle dage, året rundt, mellem kl. 8.00-18.00.

Længde: 2 km

 

Del jeres oplevelser med os: Tag gerne jeres opslag på Facebook og Instagram med #ennaturvidenskabeligrejse og #basecampkongskildenaturcenter – vi er spændte på at se jeres oplevelser!